T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BİRECİK - Birecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi

LGS BAŞVURULARINDA ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ SINAV TEDBİR İŞLEMLERİ

Bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı. Buna göre sınav başvuruları ise 18-29 Mart 2024 tarihleri arasında olacaktır.

Kılavuza ulaşmak için TIKLAYINIZ.

 

ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERLE İLGİLİ İŞLEMLERİ

Okul yöneticileri, okulunda sınav tedbir hizmeti alması gereken özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin velileri/vasileri ile irtibata geçerek öğrenciye uygun sınav tedbir hizmetini belirlemeli ve EK-2 "Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu"na işleyerek ilgili RAM'a göndermelidir. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için önerilecek sınav tedbir işlemlerine kılavuz içerisinde bulunan EK-2/2'den ulaşılabilmektedir. 

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okul müdürlüğü tarafından doldurulacak EK-2 "Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu" için TIKLAYINIZ.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için önerilecek sınav tedbir işlemleri için TIKLAYINIZ.

Okulda kayıtlı olan öğrencilerden evde veya hastanede eğitim hizmeti alan öğrenciler ise yine öğrenci velisi/vasisi ile irtibata geçilerek öğrencinin sınava girmek istediği adres bilgisi alındıktan sonra ilgili RAM'a bildirilmelidir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerle ilgili işlemler 29 Mart 2024 tarihine kadar tamamlanmalıdır.

Bu kapsamda, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin EK-2 "Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu" ile bilgilerini üst yazıyla, Birecik'te olan okul müdürlükleri "DYS" ile Halfeti'de olan okul müdürlükleri ise elektronik posta ile "birecikram@hotmail.com" adresine göndermelidirler.

Sınav tedbir hizmetinin alınabilmesi için;

a. Okul müdürlüğü, velinin/vasinin görüşünü de alarak öğrencilerin sınav hizmetiyle ilgili işlemlerinin takibinden birinci derecede sorumludur.

b. Öğrencinin alacağı sınav tedbir hizmeti, velinin/vasinin görüşüne ve yetersizlik alanına uygun olarak okul müdürlüğü tarafından tespit edilerek ilgili RAM’a bildirilecektir.

c. Öğrencilere sınav tedbir hizmetinin sağlanabilmesi için RAM müdürlükleri tarafından bu öğrencilerin MEBBİS-RAM modülünde özel eğitim ihtiyacı olan öğrenci olarak tanılanmış olması gerekmektedir.

ç. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin EK-2 “Sınav Tedbir Hizmetleri Bildirim Formu” ile gönderilen bilgilerinin MEBBİS-RAM modülüne işlendiğine dair belge, RAM müdürlükleri tarafından okul müdürlüklerine gönderilecektir.

d. Okul müdürlükleri tarafından RAM müdürlüklerine gönderilen EK-2 formları, RAM müdürlükleri tarafından saklanacak, ÖDSGM’ye gönderilmeyecektir.

e. RAM adreslerine ilişkin bilgilere http://orgm.meb.gov.tr internet adresinden ulaşılabilecektir.

f. Açık Öğretim Ortaokuluna devam eden özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere, Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğünce ÖDSGM'ye yapılan talepler doğrultusunda sınav tedbir hizmeti verilecektir.

g. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler, sürekli kullandıkları araç–gereç ve cihazları kendilerinin getirmesi kaydıyla sınavda kullanabileceklerdir.

ğ. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere verilecek ek süre her oturum için ayrı ayrı uygulanacaktır. 

14-03-202414-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 15.03.2024 09:16 - Görüntülenme: 209
  Beğen | 0  kişi beğendi