T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ŞANLIURFA / BİRECİK - Birecik Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Yabancı Dil Dersi Muafiyet İşlemleri

Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği ve Özel Eğitim - Rehberlik Genel Müdürlüğünün 28.12.2017 tarihli yazısı doğrultusunda, eğitsel değerlendirme ve tanılaması işitme veya zihinsel yetersizlik veya otizm olan öğrenciler her tür ve kademede velinin yazılı talebi ve BEP geliştirme biriminin kararı doğrultusunda yabancı dil dersinden muaf tutulabilirler.

Merkezi sistem ortak sınavlarına ilişkin yapılan düzenlemeler göz önünde bulundurulduğunda, öğrencilerin mağduriyet yaşamaması ve ilgi Yönetmelikte yer alan hüküm gereği 8 inci sınıfa kayıtlı olan öğrenciler de dahil olmak üzere ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden öğrencilerin muafiyetleri ile ilgili işlemler okul müdürlüklerince e-Okul sisteminde "Kurum İşlemleri/Not İşlemleri/Hızlı Ders Notu Girişi" ekranından yapılabilmektedir.

Muafiyet işlemlerinin yapılabilmesi için;

1. Okul idarelerince e-Okul Öğrenci İşlemleri modülünde yer alan "Özel Eğitim İhtiyacı Olan Öğrenci Listesi" raporunun kontrol edilmesi,

2. Öğrencilerin eğitsel değerlendirme ve tanılamasının işitme veya zihinsel yetersizlik veya otizm tanılı olması,

3. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden MEBBİS-RAM Modülündeki kademe bilgisi ile e-Okulda kayıtlı olduğu kademe bilgisi farklı olan öğrencilerin rehberlik ve araştırma merkezine yönlendirilerek gerekli iş ve işlemlerin yapılmasının sağlanması,

4. Öğrencilerin velisinin yada vasisinin yazılı başvurusu olması gerekmektedir.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerden yabancı dil dersinden muaf tutulacaklarla ilgili işlemlerin sorumluluğu okul müdürlüklerinde olup herhangi bir mağduriyet oluşmaması için okul idarelerince karne döneminden önce not girişlerinin veya muafiyet işlemlerinin eksiksiz olarak yapılması büyük önem arz etmektedir. 

İlgili yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.

05-11-2021

Birecik RAM

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.11.2019 - Güncelleme: 22.08.2023 13:57 - Görüntülenme: 11227
  Beğen | 14  kişi beğendi