2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenler Toplantısı Yapıdı.

Rehberlik Araştırma Merkezi Yönergesi doğrultusunda RAM'lar, öğretim yılının başında ve sonunda olmak üzere yılda en az iki defa sorumluluk bölgesindeki rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ile toplantı yapar. Eğitim öğretim yılı başı toplantısında, eğitim öğretim yılı boyunca yapılacak çalışmaları planlar. İhtiyaç duyulan ekip, komisyon ve çalışma gruplarını oluşturur.

Birecik Rehberlik Merkezi olarak hizmet bölgemiz Birecik ve Halfeti ilçelerinde görev yapan okul psikolojik danışmanları ile 2023-2024 eğitim-öğretim yılı sene başı toplantımızı 11.09.2023 tarihlerinde icra ettik. Toplantı Birecik RAM Müdürü Abdülkadir BİLGİN'in açılış konuşması ile başadı ve RAM Rehberlik Bölüm Başkanı İsmail YILMAZ'ın sunumu ile devam etti.

Toplantıda, eğitim öğretim yılı içinde yapılacak çalışmaların aktarılmasının yanı sıra okul yıllık rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri planlarının hazırlanması sürecinde göz önünde bulundurulacak standartlar ve hedefler paylaşıldı. Özel eğitim hizmetleri kapsamında okullarda takip edilmesi gereken iş ve işlemler ile RAM'a öğrenci yönlendirme süreci başka gündem maddesi olarak toplantıda konuşuldu. Yine özel eğitim ve rehberlik hizmetleri kapsamında önemli hatırlatmalara yer verildi. Okul psikolojik danışmanların rehberlik ve özel eğitim hizmetleri hakkında soruları yanıtlandı.

Toplantıya katılım sağlayan ve ilgi gösteren tüm okul psikolojik danışmanlara teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz..

20-09-202320-09-202320-09-202320-09-202320-09-2023

Yayın: 20.09.2023 - Güncelleme: 20.09.2023 12:56 - Görüntülenme: 257